Nieuwsbrief najaar 2017

Vaste medewerksters op de groepen

Vanessa van de groene groep op de Hilvertsweg heeft al enige tijd geleden aangegeven graag naar onze vestiging op de Hendrik Smitstraat te gaan. Per oktober is die mogelijkheid er en zij zal dan ook haar werkzaamheden als pedagogisch medewerkster aldaar vervolgen. Martine van der Laan is sinds augustus werkzaam op de Hendrik Smitstraat, zij is een ervaren kracht in de kinderopvang, wij heten haar van harte welkom. 

De vaste pedagogisch medewerksters op de Hendrik Smitstraat zijn: Dominique ten Hengel, Priscilla de Gooijer, Martine van der Laan en Vanessa Ruitenbeek. 

Wij zijn nog druk op zoek naar versterking van ons team in de vorm van 'invalkrachten', de sollicitatierondes zijn in volle gang. Kent u iemand die graag zou solliciteren kan dit via de mail kdv@kdvtoppie.nl

Dag van de leidser 

Elke derde donderdag van september is het 'dag van de leidster', dit jaar is dat donderdag 21 september. Van oudsher werden medewerksters in de kinderopvang en peuterspeelzalen 'leidster' genoemd, tegenwoordig heeft de functie een meer professionele titel, zijnde pedagogisch medewerkster. Hoe dan ook, op de 'dag van de leidster' is het leuk als de kinderen iets maken, een kleurplaat of een plakwerkje, een leuke foto of misschien een kaartje, en dit aan hun 'juf' geven. 

Tien minuten avond 

Woensdag avond 18 oktober is het weer zover, de jaarlijkse tien minuten avond, net even wat meer tijd om over de ontwikkeling van het kind te praten met de pedagogisch medewerkster van de groep. Bij alle groepen hangt een inschrijflijst, bij gewenste deelname graag even invullen! 

Hoge hakken 

Graag herinneren wij de ouders aan het hoge hakken beleid; het is voor kleine kinderhandjes en vingertjes heel gevaarlijk als er hoge en of harde hakken in de buurt zijn. Voor je het weet kruipt er een kleine doerak vlak naast je en stap je op een handje. Graag niet de groep betreden met hoge en of harde hakken. 

Waardeloos materiaal 

Wij willen graag weer waardeloos materiaal gaan verzamelen, denk aan; kurken, doppen, toiletrollen en of keukenrollen(leeg), lege pakken, knijpers, eierdozen, ijsstokjes, meloenpitjes, enz enz. Spaart u met ons mee? 

Praktisch 

Het is weer kouder aan het worden, dus het kan zijn dat de reservekleding die hier op Toppie aanwezig is vervangen moet worden voor iets warmers. Zelfde geldt voor de slaapzakjes, graag even checken of deze warm genoeg is. Ook is het zaak om af en toe de spenen te vervangen. 

Luchtkwaliteit 

Op Toppie meten wij wekelijks de kwaliteit van de lucht, wij meten dan de CO2 waarde, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Wij hebben de ventilatie op dusdanige wijze geregeld dat de metingen zeer zelden buiten het gewenste vallen. Deze metingen worden genoteerd en als er eens een meting buiten het gewenste valt nemen wij direct maatregelen. Er zal dan extra geventileerd worden.

 

 

 

 

 

Agenda

Agenda september-oktober 2017 

12 september OC Hilvertsweg vergadering 

21 septmber 'dag van de leidster'

25 september personeelsvergadering 

04 oktober OC Holleweg vergadering 

18 oktober tien minuten avond 

 

© Kinderdagverblijf Toppie Hilversum