Nieuwsbrief winter 2017

Vaste medewerksters op de groepen

De vaste pedagogisch medewerksters op de Hendrik Smitstraat zijn: Dominique ten Hengel, Priscilla de Gooijer, Martine van der Laan en Vanessa Ruitenbeek. 

Wij zijn altijd op zoek naar versterking van ons team in de vorm van 'invalkrachten', de sollicitatierondes zijn in volle gang. Kent u iemand die graag zou solliciteren kan dit via de mail kdv@kdvtoppie.nl.   

Hilversumse Onderneming van het Jaar 

Wij zijn genomineerd voor Hilversumse Onderneming van het Jaar en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee en erg trots op. Met de laatste tussenstand is bekend geworden dat wij op de tweede plaats staan. Graag nog uw stem! 

https://www.hilversumseondernemingvanhetjaar.nl/stem-uitbrengen/login-email

Holleweg nieuwe groepen 

Per december start de eerste nieuwe groep op de Holleweg. Dit zal een groep zijn voor kinderen van 0-4 jaar en er zijn nog diverse plaatsingsmogelijkheden. Daarna zullen wij per 8 januari een naschoolse opvang groep gaan starten. Gewoon een kijkje komen nemen mag natuurlijk ook! 

Sint en Kerst 

Op 5 december van 15.30-17.00 uur beklimmen de kinderen de pakjesboom en krijgen hiervoor een klimdiploma. Ook wordt er een mooi Sintverhaal vertelt en kunnen de kinderen een ritje maken op de pony van de hulppietjes. FIjne dag voor alle kinderen! 

Op 20 december staat er voor de kinderen een ontbijtbuffet klaar en wordt er ondertussen een mooi kerstverhaal vertelt. Allemaal je mooiste kerstoutfit aan en lekker smullen! 

Save the date

Naar aanleiding van de twee nieuwe groepen op de Holleweg is er op vrijdag 12 januari de hele dag de mogelijkheid om een kijkje te nemen op deze vestiging.   

IKK

Per 2018 gaat de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van start. Wij zijn al druk bezig om aan alle nieuwe regelgeving te voldoen. De belangrijkste twee punten voor de ouders:

Elk kind krijg een eigen mentor toegewezen, deze mentor is werkzaam op de groep waar het kind is geplaatst. Zij volgt de ontwikkeling van het kind en is het eerste aanspreekpunt voor de ouder. 

Er zijn nieuwe observatie lijsten opgesteld, deze worden voor elk kind één keer per jaar ingevuld, tijdens het eerste levensjaar, tijdens het tweede levensjaar en zo verder. Op deze lijsten staat ook steeds vermeld wie op dat moment de mentor van het kind is. Op deze manier volgen wij structureel de ontwikkeling van ieder kind. De lijssten blijven op Toppie, maar kunnen uiteraard op ieder gewenst moment ingezien worden. 

Warme maaltijd 

De warme maaltijd wordt momenteel aan het eind van de dag, om 17.00 uur, door ons aan de kinderen aangeboden. De medewerkters van de verschillende groepen vinden dit altijd een gezellig moment, maar ook best heel druk. Er worden vaak al kinderen om 17.30 uur, of nog eerder, opgehaald en dan zijn de kinderen nog aan het eten of zijn de medewerksters nog druk met opruimen. Na overleg met de verschillende oudercommissies hebben wij een oplossing gevonden en zullen wij warme maaltijd in het vervolg aanbieden om 16.30 uur. Wij willen dan graag aan de ouders meegeven dat ophalen tussen 16.30-17.00 uur niet de voorkeur geniet. Op deze manier hebben de kinderen rustig de tijd om samen gezellig te eten en hebben de mederwerksters daarna de tijd voor een goede overdracht tijdens het ophalen van de kinderen. 

Ruilen van dagen 

De mogelijkheid om te ruilen van dagen is ontstaan in de tijd dat het erg rustig was op de verschillende groepen. Dit was voor de ouders in een tijd van crisis een extra service en wij hebben dit daarna zo gelaten. Wij merken echter dat het ruilen van dagen steeds moeilijker wordt, de belangrijkste reden hiervoor is dat de groepen vol bezet zijn. Uiteraard kan een ruiling nog steeds aangevraagd worden bij de medewersters van de groep en zij zullen hun best te doen om de ruiling proberen mogelijk te maken.   

Luchtkwaliteit  

Op Toppie meten wij wekelijks de kwaliteit van de lucht, wij meten dan de CO2 waarde, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Wij hebben de ventilatie op dusdanige wijze geregeld dat de metingen zeer zelden buiten het gewenste vallen. Deze metingen worden genoteerd en als er eens een meting buiten het gewenste valt nemen wij direct maatregelen. Er zal dan extra geventileerd worden.

 

 

 

 

 

Agenda

Agenda winter 2017 

01 december opening nieuwe groep 0-4 Holleweg 

04 december groen, rood en blauw Hilvertsweg vieren Sinterklaas

05 december de groepen op de Holleweg en Hendrik Smitstraat vieren Sinterklaas 

20 december Kerstdiner rode en blauwe groep Hilvertsweg  

20 december Kerstontbijt op de Hendrik Smitstraat 

22 december Kerstontbijt voor de verticale groep Holleweg

28 december Feestdiner voor de naschoolse groep Holleweg  

08 januari opening nieuwe groep 4-12 Holleweg 

 

18 oktober tien minuten avond 

 

© Kinderdagverblijf Toppie Hilversum